Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Yrkesgrupper med gott om jobb

Det är inte kul att vara utan jobb. Det drabbar ens ekonomi och många långtidsarbetslösa får också en sämre självkänsla. Vill man se till att få ett jobb så är det en god idé att kolla upp vilka arbeten som har en brist på personal, och sedan utbilda sig inom det yrke som lockar mest. Här berättar vi om några yrken där det råder brist på personal och där det är relativt enkelt att få jobb, med bra lön. 

Lastbilschaufför

En lastbilschaufför ser till att gods transporteras från punkt A till punkt B. I jobbet ingår, utöver körning, också att lasta och lossa gods. Det är ett jobb som passar både kvinnor och män med god fysik. Du kan hitta yrkesförarutbildningar hos din kommun, ofta via vuxenutbildning. 

Rörmokare

Eller VVS-montör som det också heter är ett attraktivt jobb. Som rörmokare jobbar du både mot privatpersoner och företag och kan få uppdrag med att dra nya rör, laga befintlig VVS och liknande. Du kan vända till till en VVS-firma och börja som lärling och utbilda dig medan du jobbar. Det finns också utbildningar du kan ansöka till för att få ditt yrkesbevis. 

Polis

Sverige satsar på polisutbildningen och ska anställa många nya poliser. Du kan läsa mer om hur antagningen går till på polisens hemsida där det också står vilka krav det finns. Polisyrket kräver ett stabilt psyke, bra fysik och en förmåga att behålla lugn i stressade situationer. Du måste vara 18 år, och det finns ingen övre åldersgräns. 

6 Oct 2018