Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Bra tips för att få jobbet

Vill du bli bättre på att söka jobb och att faktiskt få jobbet du söker? Du kan då med fördel fortsätta läsa, så ska vi ge dig bra tips. Du kan hitta jobb via rekryteringsföretag, läs mer här, men även på andra ställen. Du ska se till att lägga energi på att söka de jobb du känner att du faktiskt vill ha. Du bör även se till att ha olika ansökningshandlingar att skicka, du bör alltså inte skicka samma saker till olika lediga jobb. 

För att få koll på vad för jobb du vill ha, fundera på vad du gillar att göra, vad du vill göra och vad du absolut inte vill göra. 

Lista upp varför du är rätt för en viss arbetsgivare och ha med det du anser vara nödvändigt för jobbet i ditt CV.

Att söka jobb är ett jobb

Om du är arbetslös, skapa rutiner kring ditt jobbsökande. Låt det vara ditt jobb tills att du hittar ett jobb. Du kan se till att kliva upp i tid och sedan ägna dig åt att söka jobb under dagen. Du kan leta efter jobb, skriva ansökningar, putsa på ditt CV och så vidare. Om du hittar jobb, men saknar kunskaper, hör med AF om det finns kurser att få gå via dem för att få det du behöver för att söka det jobbet, eller kanske börja plugga på egen hand för att öka på din kunskapsbank.

2 Mar 2022