Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Arbetssökande i en lågkonjunktur

Matpriserna skenar och årets midsommar kan bli den dyraste i mannaminne. Att då vara utan jobb och veta att det kan bli svårt att få ihop pengar ens till potatisen är inte kul. Visst finns det a-kassa och försörjningsstöd men man vill ju klara sig på egen hand och dra in pengar till familjen med ett jobb eller hur? 

Att lämna in aktivitetsrapport till arbetsförnedringen ger inga jobb, det vet alla. Jobben som du söker för att fylla din kvot kanske inte alltid är jobb du är behörig att söka, men så länge du söker dem är de nöjda. Men vem vill leva så? Det är då tur att det finns andra vägar till jobb!

Mer än bara ett jobb

Det finns sida på nätet där du som är arbetssökande kan få den hjälp du behöver för att hitta jobb eller studera. De har dessutom möjlighet att erbjuda jobb till de som har olika former av funktionsvariationer med sitt system de kallar Rusta och Matcha. Sidan heter JobfindSverige och det är en grymt bra portal för både arbetsgivare och arbetslösa. 

Här kan du hitta många nya vägar till jobb som du kanske inte tidigare tänkt på. Men du, glöm inte att rapportera din aktivitet till arbetsförnedringen om du stämplar. Det vore onödigt att bli av med ersättning bara för att du råkat hitta ett bättre sätt att söka jobb än via platsbanken. Lycka till med jobbsökandet, och glad midsommar!

22 Jun 2022