Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

3 tips att hitta jobb i lågkonjunktur

Det är inte kul att vara arbetssökande en längre period och i en lågkonjunktur kan det bli ännu svårare att hitta sysselsättning än det är vid en högkonjunktur. Här tipsar vi om hur du gör för att hitta jobb när inflationen rusar.

Jobba på flyttfirma

En effekt vid en lågkonjunktur är att folk byter bostad. De vill komma bort från dyra lån, höga avgifter eller hyror som känns övermäktiga. Mejla ett flyttföretag, som till exempel www.flyttfirmaigustavsberg.se och tala om att du finns tillgänglig så kan du med stor sannolikhet få åtminstone tillfälliga uppdrag som flyttkarl, även om du är kvinna.

Kommunen behöver vikarier

Det är alltid brist på personal inom äldrevården. Du kan skriva upp dig som timvikarie, eller söka en anställning, enkelt genom att kontakta din kommun. Även skolor och förskolor samt fritids har ofta behov av timvikarier. Du behöver inte ha utbildning för att vikariera och om du känner att det är jobbet för dig kan arbetsgivare hjälpa till med utbildning i vissa fall för en framtida karriär.

Våga fråga vänner

Det kan kännas lite obekvämt men att fråga sina vänner som har jobb om deras företag letar är ett bra sätt att få jobb. Tänk bara på att om du använder en vän som en portal in till jobbet så kommer din prestation också att påverka din väns situation. Det var ju trots allt hen som "fixade in dig" och det ställer krav på dig som vän och arbetstagare, 

6 Dec 2022