Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Vad ska man ha på sig på en anställningsintervju?

Du har skrivit ditt CV, skickat med ett personligt brev och plötsligt ringer de och vill träffa dig. Grattis! Men det är nu nästa problem kommer. Vad ska man ha på sig när man går på en intervju? Här kollar vi lite närmare på vad du kan tänka på, och hur du faktiskt kan påverka din chans till ett nytt jobb bara genom att ha rätt kläder, och rätt smink. 

Du ska känna dig bekväm

Den allra viktigaste delen är du själv, och hur du presenterar dig. Är du obekväm i en viss klädsel kommer det att synas. Väljer du att göra en förlängning av fransar i Stockholm när du ska på en intervju på ett inneställe på Stureplan så har du rätt tänk, men är du inte bekväm med långa ögonfransar blir det tokigt. Samma sak är det med kläder. En kostym på en person som vantrivs i kostym kommer att utstråla osäkerhet. 

Klä dig utifrån vilket jobb du sökt

Det är tämligen enkelt. Har du sökt jobb som väktare så är det ingen som räknar med att du dyker upp med en välknuten sidenslips. Har du däremot sökt jobb som sommelier är det nästan något som förväntas. 

Så, för att sammanfatta: Klä dig bekvämt och på ett sätt som gör att du själv trivs med hur du ser ut. Men tänk samtidigt på att du bör klä dig ungefär så som din framtida arbetsgivare förväntar sig att du ska vara klädd på jobbet. 

12 May 2019