Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Utbilda dig för syns skull

Här försöker vi att hitta arbetsområden där det finns ett stort behov, vi ser också till att lyfta olika sätt att hitta ett jobb för dig som är arbetssökande. Ett av de yrken som det idag finns ett behov av att fylla på med utbildad personal är optikerbranschen, och att utbilda sig till optiker kan ge dig ett jobb som varar hela ditt yrkesverksamma liv ut. En optikerutbildning ger dig alla de kunskaper du behöver för att bli en bra säljare av glasögon, kontaktlinser och andra saker som här till synen och ögonen. 

Vad tjänar en optiker?

Om vi tittar på medianlönen, som är uträknad av Saco, så ligger ingångslönen på runt 29 000 kronor före skatt. Det finns givetvis lokala variationer som gör att detta kan se olika ut och i områden där det idag finns brist på optiker och optikerassistenter är lönen betydligt högre. 

Vad gör en optiker?

Att vara legitimerad optiker innebär att man är specialist på ögat och seendet. man utför synundersökningar av olika slag, man tillpassar glasögon, kontaktlinser och andra synhjälpmedel och behandlar även förändringar i ögat som inte orsakats av sjukdomar. 

Framtidsutsikter

Det finns idag fler lediga jobb som optiker än vad det finns utbildade optiker. Framtiden ser därmed väldigt ljus ut för dig som vill utbilda dig. Du har ett bra tillfälle att förhandla om ingångslön då det råder mycket liten konkurrens om jobben och är du villig att flytta kan du i princip bestämma din egen lön, inom rimliga gränser. 

29 Dec 2018