Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Smarta sätt att bli mer effektiv när du ska söka jobb

Att söka jobb, det kan vara trist och tidskrävande, men för många är det ett måste. Du som inte har att jobb där du drar på dig arbetskläder varje morgon, du måste hitta nya sätt att söka jobb på. Du kan även ha nytta av en del tips. Därför tänkte jag göra just det, att ge dig en del tips!

Det första du behöver göra är att göra upp en plan. Säg inte att du ska "försöka hitta ett jobb inom 2 månader". Gör istället upp en plan och blocka av dedikerad tid i kalendern för att söka jobb, varje dag.

Sätt även upp specifika mål, vad det är du vill uppnå under den tiden varje dag du söker jobb. En dag kan du lägga på att uppdatera ditt CV en annan dag för att söka efter spännande jobb. 

Håll koll

Det är alltid bra att hålla koll med det du gör. Skapa ett dokument där du fyller i vad det är för jobb du har sökt och var. Skriv även upp personer du kontaktat, sista ansökningsdag medm era. 

Se även till att skapa sparade sökningar och jobbmail. På många jobbsajter så finns det som funktion. Det gör att du sparar tid i ditt jobbsökande. 

Se även till att gå med i talangnätverk, något som många arbetsgivare har. Det är ätverk där du som jobbsökare enkelt kan registrera dig och få tips om relevanta lediga jobb.

När du söker jobb, sök jobb! Slit dig från Facebook och Instagram och fokusera endast på jobbsökandet!

 

26 Dec 2019