Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Saker att tänka på när du ska starta eget

Svårt att hitta drömjobbet? Då kanske du ska fundera på att starta en egen firma. Här tänkte vi tipsa om några saker du ska tänk på om det är den vägen du vill gå, så att du inte stressar sönder dig redan första halvåret. 

Köpa & sälja produkter

Ett av de smartaste sätten att tjäna pengar på är att köpa billigt, och sälja lite dyrare. Mycket av din tid kommer att gå åt till att packa och skicka varor till dina kunder. Med TPL för ditt företag så slipper du det. Tredjepartslogistik används av många för att slippa problem med logistiken. Du kan lägga fokus på att sälja istället. 

Tillverka saker

Har du en produkt som du vill tillverka så bör du först och främst se till att ha patent, varumärkesskydd, mönsterskydd och både hängslen och livrem så att säga. Så att inge snor din produkt och tillverkar själv. Även vid tillverkning kan det vara en bra lösning att använda 3PL, eller tredjepartslogistik. 

Andra idéer?

Du kanske vill öppna en restaurang eller ett café, eller har en helt egen idé som du vill kunna förverkliga. Kontakta din kommun, eller prata med en lokal revisor, som kan hjälpa dig att komma igång. De har tillgång till både etablerade företagsledare som de kan hänvisa till, och kan se till att du får rätt förutsättningar för att komma igång. Våga satsa på ett eget företag, du kommer inte att ångra dig. 

1 Oct 2019