Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Hur vågar man starta eget?

För många är det läskigt att ta steget att öppna sin egen firma, för andra är det en självklarhet. För de allra flesta innebär det dock en hel del fjärilar i magen och en viss oro i samband med att man fattar beslutet att starta sin egen firma. För att våga ta steget är det viktigt att man är beredd på vad som kan gå fel, och hur man gör för att motverka detta så lätt som möjligt. Här kollar vi lite på två av de saker som många entreprenörer sett som hinder innan de vågade starta sin firma.

Pengar

Den största boven i dramat är pengar. Kommer man tjäna tillräckligt för att få firman att gå runt? ta ut lön? Få en bra vinst? En bra kalkyl är A och O. Gör en där du räknar med bra försäljning, och en där du är riktigt pessimistisk i dina beräkningar. Glöm inte heller att tillfälliga problem med kassaflöde kan lösas! Kolla in Fakturabelåningsguiden för att lära dig mer. 

Att nå ut

Hur hittar man sina kunder? Där krävs det lite jobb om du ska lyckas, och det är också den biten där du bör lägga mest tid och energi när du precis har startat. Bygg upp en bra hemsida, ut på sociala media och besök branschmässor där du träffar alla dina potentiella kunder. Våga gå fram och presentera dig, och lämna gärna ett visitkort. Ett bra intryck är halva vägen till en ny kund. 

2 Feb 2020