Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Här finns jobben NU!

Våren 2020 såg inte ljus ut på arbetsmarknaden och tack vare coronavisrus så såg vi hur tusentals blev permitterade, varslade och till och med arbetslösa. Men det finns områden där behovet av arbetskraft har ökat och vi har identifierat tre av dem. 

Äldrevården

Känner du dig bekväm med att hjälpa äldre i deras vardag? Förstår du varför en del har behov av en bra duschstol medan andra behöver en hjälpande hand i och ur badkaret? Då kanske hemsjukvård eller jobb på ett äldreboende är något för dig. Jobbet går ut på att hjälpa äldre att få en så normal dag som möjligt och behovet av vårdare är just nu extremt högt på grund av sjukskrivningar och semestertider. Kontakta din hemkommun om du är intresserad. 

Turism

Efter att regeringen lättat på restriktionerna kring resandet i landet så exploderade behovet av sommarpersonal. Campingar behöver värdar, glasskiosker behöver personal och likadant är det på restauranger och hotell. Dessa jobb är mer säsongsbetonade men är du ute efter ett jobb i sommar så är det perfekt. 

Lärare

I stort sett alla kommuner i Sverige brottas med samma problem. En stor del av lärarkåren går i pension inom ett par år och om vi inte fyller på med nyutbildade lärare kommer landet att stå inför en kris. Sök till högskola och välj där vilken inriktning du vill jobba med. Förskolelärare, grundskola eller gymnasiet? Om du saknar behörighet så hinner du fortfarande läsa in det innan utbildningarna startar i höst. 

30 Jun 2020