Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Här är jobben i Stockholm!

Vill du flytta till Stockholm och söka nytt jobb? Eller du kanske är från Stockholm, men är arbetslös eller du kanske jobbar idag men vill ha ett annat? Stockholm är Sveriges största stad och har därför de flesta jobben. Inom vissa branscher rådet det stor brist på personal. Framför allt är det arbeten som rör skola och undervisning. Det svåra är att just de jobben kräver en ordentlig utbildning, förutom på förskola och fritidsverksamhet. Här kan du läsa om de yrken som just nu är aktuella i Stockholm.

Arbeten utan utbildning

Om du inte har mer än gymnasieutbildning, finns det flera yrken som du kan arbeta inom: som till exempel, säljare med telefon som arbetsredskap. Man kan även arbeta som personlig assistent, man kan jobba i butik, men då behöver du lära dig kassahantering. Man kan också jobba på lager och inom lokalvård, med trädgårdsskötsel, diskare och hotellstädare, bara för att nämna några yrken som inte kräver kvalificerad utbildning.

Arbeta som lärling

Ett yrke med  liten konkurrens om jobben är målare. Det kan man läsa om i Arbetsförmedlingens yrkesprognoser. Främst gäller det i Stockholm men det är liknande förhållande i resten av landet. De flesta utbildar sig till målare på gymnasiet och efter det behöver du arbeta som målare och lärling hos ett företag. Vissa företag anställer lärlingar som inte gått någon tidigare utbildning, men då krävs också fler lärlingstimmar. Den som har börjat utbilda sig till målare på gymnasiet har betydligt färre timmar att klara av, som lärling. Är du intresserad av yrket trots att du inte har den gymnasiekompetensen, går det alltså helt utmärkt.

28 Aug 2017