Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

För- och nackdelar med att jobba på kontorshotell

Startups, distansarbete och entreprenörskap är något som ökat och som också gjort att allt fler kommit i arbete. Frilansjobb, konsultjobb och andra uppdrag utförs av enmansföretag och det gör att allt fler väljer att satsa på kontorshotell - delade kontorsutrymmen. Denna lösning kan öppna dörren för nätverkande, och är ofta en bra lösning för dig som jobbar på egen hand. Men vad är fördelarna och nackdelarna med att jobba på kontorshotell? Vi har besökt en tjej som valt att jobba på kontorshotell i Stockholm som berättar: 

Fördelar

Det första jag märkte var att det blev en mycket bra uppdelning mellan hemmet och arbetsplatsen. Det funkade i början att ha Skype-möten i pyjamas men ju fler kunder jag fick desto mer jobbigt var det att jobba hemifrån. Det mest kostnadseffektiva sättet att få en arbetsplast var att hyra in sig på ett kontorshotell och det jag gillar är den sociala biten, och att man delar på saker som skrivare, internet och fikarummet. Det blir en ganska låg månadskostnad jämfört med att ha ett helt eget kontor. 

Nackdelar

Det enda jag egentligen saknar är ett konferensrum som är mitt eget. Jag kan ju inte sätta upp mitt företagsnamn i det rum vi delar på ett bra sätt. Det funkar just nu när jag ännu inte har så stort företag, men om jag ska växa och utveckla en egen företagskultur och varumärke så får det nog bli i ett eget kontor senare. 

Tips

Funderar du på att jobba på ett kontorshotell? Här får du ett par tips på vägen:

  1. Räkna ut en budget innan du hyr.
  2. Kolla om det är enskilda kontorsutrymmen eller ett kontorslandskap. 
  3. Diskutera inte politik i fikarummet - ni delar på utrymmen och måste kunna komma överens. 
15 Dec 2019