Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Enklare business

En del som går och väntar på att få en anställning de kan trivas med väljer till slut att bygga sin egen framgång, och det är faktiskt kanske det allra bästa - under förutsättning att man har en bra affärsidé och lite entreprenörskap i sig. Den som själv bygger sitt jobb har fria tyglar att utforma det som de vill och är idén bra så får man startstöd från staten via Arbetsförmedlingen. Snart rullar det kanske på och man får känna på hur det känns att ha skapat något åt sig själv - det är en ganska otrolig känsla!

Det finns lösningar på allt

Det tillkommer förstås en hel del så kallade käppar i hjulen, särskilt för nya, oerfarna entreprenörer med dåligt ekonomiskt utgångsläge. När man fakturerar kunder, till exempel, så får man vänta mellan 30 och 90 dagar på att pengarna kommer in, för de allra flesta betalar så sent som möjligt. Vissa kunder strular dessutom och betalar inte alls vilket skapar problem. Indrivning är inte varken enkelt eller gratis och lever man på gränsen är det just den typen av probelm man inte behöver.

Det finns dock lösningar på allt. Det kan vara bra att veta i livet i allmänhet och inom företagande i synnerhet. Idag utnyttjar allt fler flretagare factoringtjänster och säljer sina fakturor. De får på så vis betalt direkt och kan, om de vill, sälja hela ansvaret för fakturan samtidigt. Inget strul med eventuella förseningar och indrivningar alltså.

25 Oct 2016