Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Det behövs alltid duktiga hantverkare

Har du någorlunda god fysik? Är du bekväm med att jobba på höga höjder? Då kanske takläggare är något för dig. Att jobba med att lägga tak innebär en stor frihet. Man planerar jobb tillsammans med sin arbetsledare och när ett projekt är klart går man vidare till nästa. Det finns vanliga snickare som utför takarbeten också, men det är idag ett stort behov av specialister som på ett effektivt och snabbt sätt kan lägga tak som håller en hög standard. 

Hur ser en normal arbetsdag ut?

Jobbet påbörjas cirka klockan 7 på morgonen och för en takläggare betyder det att man ska vara redo på taket och börja jobba. Man har ansvar för både tätskikt, underarbete och läggning av tak. de kan bestå av tegel, plåt eller betong. Jobbet utförs alltid i arbetslag och innebär en god gemenskap. Jobbet kan stundvis vara tungt och det krävs att du klarar av att klättra på stegar och har god balans. Högt tempo är också vanligt och kräver en god grundkondition. 

Hur blir jag takläggare?

Det enklaste sättet att börja jobba med takläggning är att kontakta en takläggningsfirma. Där får du till en början jobba som lärling och vara med och lära dig grunderna. När du sedan blivit varm i kläderna kommer du att få mer ansvar och också bättre betalt. En lärlingsperiod pågår vanligen 6 månader till 12 månader beroende på komplexiteten på jobben som ska utföras, och på dig som vill jobba. 

27 Aug 2018