Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Dessa jobb ska du söka i Göteborg!

Bor du i Göteborg och undrar vad du ska bli när du blir stor? Eller du kanske vill börja om och är mitt livet? Då ska du söka dessa jobb. Enligt skapatillväxt.se - en blogg om företagande bör du söka följande tre yrken:

Yrken med stor efterfrågan

1. Kock - I Göteborg är det störst efterfrågan på kockar än någonsin. Restaurangbranschen i stort upplever ett stort uppsving just nu. Många restauranger vill ha kockar med erfarenhet, men sök gärna till något mindre företag, eller skola så kanske du får jobb och samlar på dig erfarenhet på så sätt. Har du någon kock som du ser upp till? Kanske du kan be att få gå i lära hos hen, och be att få praktiklön. Det brukar löna sig. Och var som en svamp; sug i dig allt du kan lära dig i hens kök.

2. Målare - De flesta målarfirmor vill att man ska ha ett gesällbrev för att få börja jobba som målare. Dessutom är det attraktivt om man har körkort. Som målare lär du ha med dig en hel del utrustning så åka med bil är det bästa du kan göra och behöver därför körkort för att kunna göra jobbet.

3. Personlig assistent - Detta är ett väldigt omväxlande jobb och för dig som gillar att ge service till andra. Många arbetsgivare vill också ha någon som har körkort. Här behöver du inte ha erfarenhet, eller utbildning. Det är din personlighet som räknas. Arbetsplatsen blir hemma hos den som behöver assistenten. Ibland handlar det om att hjälpa den med ärenden, eller för att hjälpa hen med sin hobby. Lycka till med jobbsökandet!

19 Sep 2017