Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Viktigt ha en riktig arbetsplats

Jag minns när jag en gång blev erbjuden arbete hos en ideell förening. Meningen var att jag skulle göra reklam för den ideella föreningen. Det var en mycket liten förening men de hade ganska mycket pengar och drevs som vilket företag som helst. Den som hade startat föreningen hade en väldigt hög lön, sedan hade de andra i fallande storlek lön efter henne. Föreningen arbetade mest med opinionsbildning och påverkansarbetet. I vilket fall, det var ju inte det jag skulle skriva om, utan att jag inte fick någon riktig arbetsplats och dessutom skulle jag ta med mig min egen dator till jobbet. Eftersom det var reklam jag skulle jobba med, behövde jag ta många bilder för deras räkning. Så jag tog med min egen kamera för att kunna ta bilder för föreningen.

Jag fick sitta vid ett konferensbord

Jag fick inget eget skrivbord där jag skulle sitta, utan fick sitta vid ett konferensbord, och en vanlig köksstol att sitta på. De andra hade stora skrivbord och riktiga kontorsstolar, medan jag satt vid konferensbordet. Det gick inte så bra att jobba om man säger så. Jag slutade efter några månader. Det var under den tiden som jag förstod varför det är så viktigt att ha en egen plats att sitta vid. Det har att göra med hur man skattar sitt eget arbete. Om jag anser att mitt arbete är viktigt, måste jag kräva av arbetsgivaren att få ett riktigt skrivbord. Om jag gör ett viktigt arbete då ska jag få de allra bästa förutsättningarna för att kunna utföra det.

Tänk en svarvare som inte får någon svarv

Att ha ett riktigt skrivbord om man har ett "skrivbordsarbete" är lika viktigt som att en svarvare får en svarv för att kunna utföra sitt jobb. Lite tokigt om den stackars svarvaren inte får en svarv, eller hur? Så vi ska kräva riktiga skrivbord, om vi har ett sådant "skrivbordsarbete". Och får man, som jag har nu, världens bästa skrivbord, och skön kontorsstol, då trivs man - och gör världens bästa jobb.

22 Sep 2017