Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Bli din egen lyckas smed

Istället för att vänta på att drömjobbet ska dyka upp och levereras till dig via arbetsförmedlingen så kan du skapa din egen lycka genom att förverkliga dina affärsvisioner. De flesta av oss har någon talang; någon god idé som skulle kunna ta marknaden med storm, så varför inte satsa på att starta eget?

Att ha en egen firma kan vara stressigt, svårt och föra med sig långa arbetsdagar, men det brukar också vara avsevärt mer belönande - både på ekonomiskt och på ett själsligt plan - att få skapa sin egen framgång utan att hunsas omkring av chefer och springa sig tokig i ett kreativitetshämmande ekorrhjul.

Alla har en entreprenör i sig

Den som aldrig drivit en egen verksamhet kan uppleva det som en skrämmande grej att ge sig på - är man ens entreprenörsmaterial? Alla människor har sina för- och nackdelar men de allra flesta har egenskaper som lämpar sig för en framgångsrik entreprenör. Det allra viktigaste att vara medveten om sina styrkor och svagheter och anpassa verksamheten efter dem.

Att jobba hårt för mål man själv satt upp är det ingen som går in i väggen för, däremot kan man få allvarliga problem med hälsan genom att dag ut och dag in söka sig tokig efter jobb som inte finns, alternativt arbeta med något som tråkar ut en, som lämnar en otillfredsställd eller som man rent av mår dåligt av.

Bli din egen lyckas smed, öppna eget!

5 Apr 2016