Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Att tänka på sin budget

När man är arbetslös, befinner sig "mellan två jobb" eller sitter på en underbetald tjänst med drömmar om något större, då är man hele tiden pressad av sin "budget". Budgeten är snäv och man får alltid rätta mun efter matsäck. Har man inget över när varje månad är slut så har man för dåliga marginaler, och det brukar man såklart vara smärtsamt medveten om. 

Små drömmar

När man drömmer om något särskilt så måste man spara länge för att ens kunna fundera över om drömmen kan bli verklighet. Och vi pratar inte om lyxgrejer nu, utan om saker som en ny möbel, en liten weekendresa någonstans eller en varm vinterjacka. Det är inte på något sätt varken lätt eller roligt att gå utan jobb, eller av annan anledning leva på pressade tillgångar.

Billiga möbler

Vad man kan göra är att sänka sina krav. Om man behöver nya möbler så kan man välja att handla antingen begagnat eller på REA eller från möbelvaruhus som är kända just för sina schyssta priser. IKEA känner vi till sedan länge, men en nya, stark konkurrent finns på marknaden idag: Wegot. De säljer dessutom hest online, så köpprocessen är smidigare än smidigast. Nya matstolar hittar man för under femhundringen - och det är snygga matstolar vi pratar om! Wegot har inte bara ett brtet utbud av matstolar utan av alla tänkbara möbler. Helt klart ett hett tips för alla som lever på pressad budget men vill förnya hemma. Man kan ju alltid också köpa en ny matstol i taget om man inte kan vänta på att spara ihop tillräckligt med pengar för 4 eller 6. 

HAr du några smarta tips till alla som lever med sträng ekonomi?

9 Nov 2016