Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Arbetsplatser bör anpassas på rätt sätt

Om man har turen att ha ett jobb, som man trivs med så är ju det bra. Sämre är det om man på det jobbet belastar fel, för att ledningen eller chefen inte sett till att det är ergonomiskt anpassat. Jobbar man med materialhantering är det bra med lyftbord och lyftvagnar till exempel. Är det på ett kontor man jobbar bör man ha bra skrivbord och stol. När det kommer till ergonomi, så handlar det om att anpassa arbetet till människan för att förebygga risker för ohälsa och olycksfall. Det kan vara att köpa lyftbord från Morework eller att satsa på en lyftvagn eller att anpassa kontoret. 

Bra ergonomi lönar sig

En bra arbetsmiljö är ett måste och i det ingår det att ha en bra ergonomi. Det gjordes en kunskapsöversikt på uppdrag av Arbetsmiljöverket av forskare vid KTH och Linköpings universitet. De kom dram till att ju bättre ergonomin är på arbetsplatser, desto lönsammare är företaget. Dels är det så att verksamheten blir effektivare som i sin tur leder till vinster främst i form av bättre kvalitet och produktivitet. Sedan ger det vinster i att de anställda inte sliter ut sig och sjukskriver sig. 

Anpassa jobbet

Oavsett jobb så är det som sagt att det är bra att anpassa det så att det är ergonomiskt. Det genom rätt möbler eller rätt utrustning för att hantera material eller skyddsutrustning. Så har du ett jobb där man inte kollat över detta, se till att prata med chefen!

8 Nov 2018