Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Arbete på hög höjd - Inte ett jobb för alla

Är du mellan två jobb just nu och inte säker på vad du ska göra i framtiden? En yrkesgrupp där det faktiskt saknas folk är där det krävs att du jobbar på höga höjder. Denna typ av jobb inkluderar:

Det betyder att de grundkunskaper du redan har är attraktiva, och att om du kan tänka dig att utföra samma sysslor fast betydligt högre upp i luften så kan du få jobb ganska snabbt. 

Det krävs utbildning

För att kunna jobba på höga höjder så krävs det att du går en utbildning. Denna brukar arbetsgivare stå för och det är väldigt vanligt att de som är nya inom höghöjdsarbete får kursen direkt när de börjar jobba. Dessa kurser finns på ett flertal ställen i landet och en av dem är Sala Fallskyddsteknik AB som bland annat erbjuder fallskyddsutbildning i Västerås.

Det är en heldagskurs där du får lära dig använda fallskydd. Hur man räddar en person som fallit och blivit hängande i sin sele och mycket mer. Är du intresserad av att börja jobba på höga höjder så kan du välja att gå denna kurs på egen hand, eller så börjar du med att kontakta olika arbetsgivare med den typen av jobb och se om de har behov av nyanställning. Allt som oftast tackar de faktisk inte nej till de som ringer och letar jobb för som vi nämnt så är det lite ont om folk som gillar att jobba högt upp. 

16 Feb 2020