Arbetsförnedringen

Går du till Arbetsförmedlingen för att få ett jobb? Får du ett där? Inte?

Tillbaka | Arbetsförnedringen.se

Alla vill ju ha ett tillfredsställande jobb

Det som är jobbigast av allt med att vara arbetslös är människors reaktion och attityd gentemot en när de vet att man söker jobb. Det är vidrigt vad mycket förutfattade meningar det finns om arbetslösa. Det räcker liksom inte med att man ska försöka leva på ettovärdigt exixtensminimum och dessutom vara fången i sin stad (eftersom man ju måste finnas tillgänglig för att åka på intervjuer och sådant när som helst), nej man ska stå ut med att ses som en samhällsparasit också. Alla dessa "goda råd" och förslag på vad man skulle kunna göra, det är en otroligt ovärdig situation att sitta i som jag inte tror att det finns särskilt många som faktiskt väljer för att "slippa jobba". Drömmen är väl för de allra flesta att ha ett tillfredsställande jobb att gå till varje dag. En plats där man kan växa, tjäna pengar och känna sig behövd.

Rekryteringsfirmor

Det finns jobb. Man måste bara veta var man ska leta. Ett hett förslag är att försöka kontakta så många rekryteringsfirmor som möjligt, av typen jobbus.se. Även företag i behov av personal kan anlita Jobbus för att finna det de söker. Jobbus förenar jobbsökande med företag och ser till så att folk hamnar där de kan blomstra.

Man är bra på olika saker och samhället mår bäst när man får rätt person på varje post. Det är viktigt att lyssna till vad man vill ägna sig åt, så att man får kvalitet i vardagen.

10 Oct 2018